Mor Salkım ( Wisteria Chinensis ) Anayurdu Çin'dir.Sarmaşık türüdür.Boyu 20 metreye kadar uzayabilir. Ömrü yaklaşık 70 yıldır. Çiçekleri salkım durumunda, Nisan ve Mayıs aylarında mavi-mor, beyaz ya da soluk pembe renkli çiçekler açar.Bahçelerde süs bitkisi olarak yetiştirilir. İlkbaharda havaya nefis koku saçan, katır tırnağına benzer, üzüm salkım şeklinde ( demetler halinde ) çok güzel dökümlü çiçekler açar. Arsızdır.Yaprak döker.Güneşi sever.- ...
|
|||||||
| Bitkiler ve Ağaçlar hakkında Herşey Bitkiler ve Ağaçlar hakkında aradığınız yada paylaşmak istediğiniz herşey |
Konu Bilgileri | ||
| ||
![]() |
|
|
LinkBack (2) | Konu Araçları |
|
|
#1 |
|
Mor Salkım ( Wisteria Chinensis )
![]() ![]() ![]() ![]() Anayurdu Çin'dir.Sarmaşık türüdür.Boyu 20 metreye kadar uzayabilir. Ömrü yaklaşık 70 yıldır. Çiçekleri salkım durumunda, Nisan ve Mayıs aylarında mavi-mor, beyaz ya da soluk pembe renkli çiçekler açar.Bahçelerde süs bitkisi olarak yetiştirilir. İlkbaharda havaya nefis koku saçan, katır tırnağına benzer, üzüm salkım şeklinde ( demetler halinde ) çok güzel dökümlü çiçekler açar. Arsızdır.Yaprak döker.Güneşi sever.- 20 dereceye kadar dayanabilir. Her yıl bol dal yapması için budanmalıdır.Çelikle üretilir. Çeşitleri ; - chinensis Alba - floribunda Alba - floribunda Macrobotrys - floribunda Rosea - floribunda Violacea Plena
|
|
|
| xsilverangerx Mesajına 4 Kere Teşekkür Edildi: |
|
|
#2 |
![]()
Giriş: 27 Mar 2007
Konular: 1350
Ziyaretçi Sayısı:4436 Teşekkürler: 2.006
864 Mesajına 3.045 Kere Teşekkür Edildi
İtibar Gücü: 29
İtibar Puanı : 9226 İtibar Düzeyi :
Ceza Puanı :0 |
Sağolasın be silverim.. Fatih Kısaparmak ın parçası aklıma geldi...
Mor Salkımlı Sokak - Fatih Kısaparmak Seni düşündüm yine bu akşam üstü Gelmedin mor salkımlar sana küstü Umutsuz bekledim sabaha kadar O cok sevdiğin yağmurlar bile küstü Mor salkımlı o sokakta ellerimi tut Okşa yine saçımı dizinde uyut Ne çok severmişim gidince anladım Serseri gecelerde sana ağladım Bu akşamda sensizliği anılara srıp içtim Kaybettikten sonra anlıyor insan Meğerse hiçkimseyi senin kadar sevmemişim Bi dönsen en güzel yerinde biten o rüya Yeniden yaşanır istesen Yıldızları sermezmiyim ayaklarına Geldiğin yollara toz olmazmıyım Yine şafak söküyor Uykulerın unuttuğu gözlerim yine tavanda Ne vardı diyorum ah bi dönseydin son anda Şarjörüne hasret sürdüm sazımın Şimdi hüzün işgalinde yüreğim Ve ben hala mor salkımlı o sokakta bıraktığın yerdeyim...
********************************* ![]() ![]() ![]() berdusum gönül bir aksam gel bana icim hazin hazin.. sorarlar derdin nedir?ASK derim bilmezler, berdus deyip gecerler.. berdusum gönül kimse bilmez derdim, dilimde bin vuslat.. sorarlar vuslat nedir ASK derim bilmezler, berdus deyip gecerler.. -Ekrem DÜZGÜNOĞLU- |
|
|
|
|
|
#3 |
![]() ![]()
Giriş: 31 Jan 2007
Konular: 836
Ziyaretçi Sayısı:3609 Teşekkürler: 1.384
417 Mesajına 1.798 Kere Teşekkür Edildi
İtibar Gücü: 28
İtibar Puanı : 8922 İtibar Düzeyi :
Ceza Puanı :0 |
çok sevdiğim bir çiçek çokta güzel kokusu var hüzünü hatırlatıyor..
|
![]() |
| Yer imlesi |
| Etiketler |
| chinensis , mor , salkım , wisteria |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.okuyucu.org/f148/mor-salkim-wisteria-chinensis-39775/ |
||||
| Tarafından | For | Type | Tarih | |
| Ercan Çiçekçilik - Mor Salkım ( Wisteria ) | This thread | Refback | 12-09-2008 23:33:41 | |
| Wisteria sinensis (Mor Salkım) - agaclar.net | This thread | Refback | 18-05-2008 21:27:00 | |
Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir) |
|
| Konu Araçları | |
|
|