yaaa bende anlarim aslinda oto tamirinden az cok :)

bujilerde yağlanma oluyormu sayın ustam
nedenini sorarsan bende öyle oldu değiştiler bujileri araba zaten çalışmıyordu bujilerimde yeniydi ama itimat edemedim yinede sana sorayım diye düşündüm
yaaa bende anlarim aslinda oto tamirinden az cok :)
erhan arkadaşım bujilerde yağlama iki sebepten olur.birincisi aracın motoru zayıf ise bujiler sık olarak yağlama yapar .ikincisi araç soğuk havalarda motor ısınmadan stop ediliyorsa yani çok kısa mesafe kulanılıyorsa motor cikle devresinden çıkmadığı için bujiler ıslanma yapar ve araç çalışmaz onun için bujileri değiştirmişlerdir. birde şunu unutmayalım motorda uzun ömür ve iyi perfornmas için motor illaki çalışma sıcaklığına gelmesi lazım.
Dostları olmalı insanın, ermiş, bilge, hayatı ezbere okuyabilen.
Düşünmediklerini düşündüren,
seni bir cambaz ipinde, güvende tutabilen,
gerektiğinde senin için ateşi yutabilen,
yolunu ışıtan ustan olmalı.
Şekillendirmeyi öğretmeli hayatın çömleğini.
Sana vermeli soğuk bir kış gününde
üzerindeki tek gömleğini...

teşekkür ederim ustam
dün ve bugün hararet ibresinde birşey dikkatimi çekti ilk hareket ettiğimden beş dakika sonra hareret göstergesi birden çıktı tam ortaya gelince hareret düşmeye başladı ve ayağımı gaz pedalından çekince hareret yükseliyor gaz verdiğim zamanda hareret tekrar düşüyor ne sorununu olabilir ustam
bu arıza hararet müşiri veyahut aracın şasi koblosunda temassızlık olabilir

filazof kardeş ben külüstürümü sattım ama acilen yeni bir araba almam gerek ne tavsiye edersin
aradığım özellikler
1 2005 model aşşağısında olmasın
2- motoru 1600 cc yi geçmesin
3-ikinci eli çabuk giden olsun
4 azcıkda kesemize uygun olsun
5-en önemlisi benzini az yakan olsun
6- bana şidetle toyota yaris tavsiye ediyorlar sen ne dersin parçası pahalı değilmi onların
bana bir kaç model marka önerirsen sevinirim
antepli kardeş toyota yaris güzel ve azyakıtlı ekonomiktir ancak doğru demişsin yedek parcaları pahalı sebebide biraz fazla elekturonik vede en azından bizim bölgelerde satışı hareketli değil ama sana tavsivem opel corsa ve astra vada volksvagen türlerinden tercih edersen daha ekonomik daha güvenli vede satımı daha kolay olur sonuç olarak kısaca sana şunu söyleye bilirim alman gurubunu tercih edersen her zaman karlı çıkarsın çünkü almanlar bu işi gerçekten iyi yapıyor. umarım yardımcı olmuşumdur.
filazof bu söylediğin araçların hepsinide inceledim ama hanımla anlaşamadık yahu neymiş efendim bagajı kücükmüş ee kücükse nolcak karpuzculuk yapmayacağız heralde bize yeter işte desemde illaki bagajı büyük olmalıymış buyur bakalım ne yapıcaz şimdi neyse araştırmaya devam edeyim ben
verdiğin bilgiler içinde teşekkürler fizalof
antepli fizalof haklı alman malından şaşmayacaksın adamlar yaptımı tam yapıyor economic olarak bende wolkwagen Polo yu öneririm hem kemikli hemde ekonumik
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Yer imlesi