Kartopu ( Viburnum Lucidum ) Genel Özellikleri; Anavatanı bazı botanikçilere göre Türkiye, bazılarına göre ise de Orta Çin dir. Ülkemizde Kuzey, Orta ve Güney Anadolu'da doğal olarak yetişir.Botanik kaynaklara göre dünya üzerinde 250 türü bulunmaktadır. Türkiyede yetişen ve bilinen en önemli türleri ; - Viburnum Tinus ( Yaprak dökmeyen kartopu )üstteki foto... - Viburnum Opulus ( Yaprak döken kartopu ) ...
|
|||||||
|
|
#1 |
|
Kartopu ( Viburnum Lucidum )
![]() ![]() ![]() Genel Özellikleri; Anavatanı bazı botanikçilere göre Türkiye, bazılarına göre ise de Orta Çin dir. Ülkemizde Kuzey, Orta ve Güney Anadolu'da doğal olarak yetişir.Botanik kaynaklara göre dünya üzerinde 250 türü bulunmaktadır. Türkiyede yetişen ve bilinen en önemli türleri ; ![]() - Viburnum Tinus ( Yaprak dökmeyen kartopu )üstteki foto... ![]() - Viburnum Opulus ( Yaprak döken kartopu ) üstteki foto... - Viburnum Lucidum ( İthal kartopu ) ![]() Viburnum Lucidum ( ithal Kartopu ) ; Herdem yeşil bir çalıdır. (Yaprak dökmez) Boyu ve çapı 2-2,5 metreye kadar ulaşabilir. Yaprakları büyük ve serttir.Dolgundur ve budamaya dayanalıklıdır.Ylnız başına, öbekler halinde ve çit bitkisi olarak kullanılabilirler.Üretimi çelikle yapılır.
|
|
|
| xsilverangerx Mesajına 2 Kere Teşekkür Edildi: |
cedruslibani (20-02-2008),
fizalof (19-02-2008)
|
|
|
#2 |
![]()
Giriş: 09 Aug 2006
Konular: 1413
Ziyaretçi Sayısı:3902 Teşekkürler: 5.542
943 Mesajına 3.807 Kere Teşekkür Edildi
İtibar Gücü: 35
İtibar Puanı : 11223 İtibar Düzeyi :
Ceza Puanı :0 |
birde mis gibi kokusu olmalı bunun heralde........
|
|
|
#3 |
![]()
|
kokusu yok be fizoooo ;)
|
|
![]() |
| Yer imlesi |
| Etiketler |
| kartopu , lucidum , viburnum |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.okuyucu.org/f211/kartopu-viburnum-lucidum-39791/ |
||||
| Tarafından | For | Type | Tarih | |
| Ercan Çiçekçilik - Kartopu İthal ( Viburnum Lucidum ) | This thread | Refback | 31-08-2008 01:23:47 | |
Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir) |
|
| Konu Araçları | |
|
|
|
||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
| okuyucu silver sana tuzak hazırlamış kartopu yapacağı | nişancı | Tekli Komik ve İlginç Resimler | 9 | 16-04-2008 20:49:37 |