Zeytin Çalısı ( Teucrium Fruticans ) Herdemyeşil toparlak ve dolgun yapılı bir çalıdır.Arsızdır. Zeytine benzeyen biraz daha küçük yapraklıdır. Yaprak rengi yeşile değilde açık mavi - gri aromatiktir. Haziran ve Eylül aylarında mavi lavanta renkli küçük çiçekleri açar.Akdeniz iklimine dayanıklıdır.Hafif toprakları ve güneşli yerleri sever. Makiler halinde, öbek olarak ve çit şeklinde kullanılırlar. Arsız bir bitki olması bakımından çelikle üretimi ...
|
|||||||
|
|
#1 |
|
Zeytin Çalısı ( Teucrium Fruticans )
![]() ![]() ![]() ![]() Herdemyeşil toparlak ve dolgun yapılı bir çalıdır.Arsızdır. Zeytine benzeyen biraz daha küçük yapraklıdır. Yaprak rengi yeşile değilde açık mavi - gri aromatiktir. Haziran ve Eylül aylarında mavi lavanta renkli küçük çiçekleri açar.Akdeniz iklimine dayanıklıdır.Hafif toprakları ve güneşli yerleri sever. Makiler halinde, öbek olarak ve çit şeklinde kullanılırlar. Arsız bir bitki olması bakımından çelikle üretimi çok kolaydır.
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Giriş: 16 Apr 2008
Konular: 10
Ziyaretçi Sayısı:708 Teşekkürler: 953
10 Mesajına 50 Kere Teşekkür Edildi
İtibar Gücü: 4
İtibar Puanı : 1027 İtibar Düzeyi :
Ceza Puanı :0 |
Köyceğiz'de yetişir mi? zeytin çalısı...
|
|
|
#3 |
![]()
Giriş: 12 Jun 2007
Konular: 12
Ziyaretçi Sayısı:507 Teşekkürler: 305
9 Mesajına 43 Kere Teşekkür Edildi
İtibar Gücü: 6
İtibar Puanı : 1241 İtibar Düzeyi :
ben bu bitkiyi bir yerden tanıyorum ama nerden çıkaramadım :)
|
|
|
#4 |
![]() ![]()
Giriş: 07 Feb 2008
Konular: 150
Ziyaretçi Sayısı:685 Teşekkürler: 1.128
134 Mesajına 643 Kere Teşekkür Edildi
İtibar Gücü: 8
İtibar Puanı : 2214 İtibar Düzeyi :
Üzerine kar yağsa birşey olurmu bide nasıl temin edebiliriz?
Öyle bir yaşa ki, hayat seni kıskansın. Öyle bir sevki, ölüm sana acısın. Öyle bir dost ol ki, dostun olmayan utansın... ![]() Bu mesaj en son " 03-07-2008 " tarihinde saat 00:39:42 itibariyle alex tarafından düzenlenmiştir... |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
köyceyizde rahatlıkla yetişir.sonuç olarak akdeniz iklimi.
karın altında hiç bir bitkiye bişey olmaz ama karasal iklimde yetişmede problem olur.biz sana veririz sorun deil kaç kamyon olsun ;)) özelden mesaj at nerede oturuyorsun nasıl ulaşırız bi şeyler ayarlamaya çalışalım...
|
|
![]() |
| Yer imlesi |
| Etiketler |
| Çalısı , fruticans , teucrium , zeytin |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.okuyucu.org/f211/zeytin-calisi-teucrium-fruticans-39793/ |
||||
| Tarafından | For | Type | Tarih | |
| Ercan Çiçekçilik - Zeytin Çalısı ( Teucrium Fruticans ) | Post #0 | Refback | 18-05-2008 01:16:51 | |
Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir) |
|
| Konu Araçları | |
|
|
|
||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
| alev ağacı-çalısı (Photinia × fraseri) | xsilverangerx | Çalılar | 11 | 07-05-2008 11:52:49 |
| Buddleia (Kelebek Çalısı) | xsilverangerx | Çalılar | 5 | 12-08-2007 17:02:08 |
| abelıa ( Güzellik Çalısı ) | xsilverangerx | Çalılar | 1 | 01-05-2007 13:22:02 |
| Zeytin Yetiştiriciliği | okuyucu | Meyvalar ve Sebzeler | 2 | 16-04-2007 21:52:05 |
| Limon ve Zeytin | peri | Karikatürler | 4 | 17-03-2007 12:47:30 |