![]() |
| |||||||
| Kitap tanıtımı Yeni çıkan yada çıkmış olana Kitap tanıtımları |
| ||
![]() |
| | LinkBack | Konu Araçları |
| | #1 |
| bir kitap paylaşmak istedim! Hayatımda okuduğum en Mükemmel kitap ve hayatımda tanıdığım gerçek aydınlardan biri! Kendini okumaya adamış.. Gözlerini bu yolda feda etmiş ve okumaktan, düşünceden hiç vazgeçmemiş.. Cemil Meriç Bu ülke'nin çok faydalı ve çok mükkememmel bir birikim olduğunu söyleye bilirim.. Yalnız Cemil meriçin ilk önce okunması gerekne kitapbının "Bu ülke" olduğuınu düşünüyorum ilk okunduklarında diğerleri ağır gelebiliyor! Cemil meriçte: ..................... Biz ne kendimizi tanıyoruz, ne Avrupa'yı. Tarihimiz mühürü sökülmüş bir hazine. ........................ Zeka rüzgarda unutulan mum, bencillik fanus. Senin fanusun yok. Ve şuurun hasta bir hayvanın korkularını aksettiren kırık bir ayna. ............ Kamus, bir milletin hafızası, yani kendisi; heyecanıyla, hassasiyetiyle, şuuruyla. .............. İzm’ler idraklerimize giydirilen deli gömlekleri. ................ Sol ve sağ… çılgın sevgilerin ve şuursuz kinlerin emzirdiği iki ifrit. ..................... Kendi gerçeğimizi kendi kelimelerimizle anlayıp anlatmak, her namuslu yazarın vicdan borcu. saygılarımla... Bu mesaj en son " 18-12-2007 " tarihinde saat 00:19:00 itibariyle Fildişi_kulesi tarafından düzenlenmiştir... | |
| | |
| Fildişi_kulesi Kullanıcısına Teşekkür Edenler: | cedruslibani (01-10-2008) |
| | #2 |
![]() Giriş: 16 Dec 2007
Konular: 69 Ziyaretçi Sayısı:346 Teşekkürler: 124
56 Mesajına 265 Kere Teşekkür Edildi
İtibar Gücü: 4
İtibar Puanı : 713 İtibar Düzeyi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ceza Puanı :0 | Hocam dediğim ünlü yazar aydın Cemil Meriç'in kitabını burda tanıtıtğım için Jurnal 1 (tabiri caiz ise kendini paylaşmak olduğu)eserinden yazmış olduğu bir bölümüde burda paylaşmak istedim.. umarım gözden kaçırılmaz:) 13.haz.1987 vefat emiş olan hocamızın anısına aydınlatan ışığından bir parça... 11.8.1955 JURNAL 1 “Ne kadar cesur olursak olalım, yokluk bizi ürkütüyor. İz bırakmadan silinmek, bir kurbağa gibi gebermek, bütün rüyalarımızla, bütün acılarımızla yok olmak… İnsan zekâsı bu kadar trajik bir sonu zor kabul ediyor. Vücudumuzu aşmak, ‘ben’in dar ve sevimsi geometrisinin ötesine geçmek, sonsuza yönelmek, bir insana sarılmak, hatıralarda yaşamak: işta aşkın, dinin ve kahramanlığın kaynakları. Sessizce solan yabani bir menekşenin kaderi bize cazip gelmez. Hayatımız ne kadar narin, ne kadar kısa, ne kadar aldatıcı. Dini ve mistik tesellilerden mahrum olanlar kahredici bir ikilemin karşısında bulurlar kendilerini: sersemlemek, kendini unutmak, oyalanmak,, düşüncelerinin alevini alkolde, kumarda, geçici zevklerde söndürmek, yabanileşmek, hayvanlaşmak, bitkileşmek: ya da boyut kazanmak, çoğalmak, müthiş bir aşk ve seziş gayretiyle bir ordu olmak. Devam etmek demek yaratmak demektir. Yalnız paylaşılmayan acılar bizi yıkabilir. Ruhun ölümsüzlüğü bir mitosdan ibaret değil. Metampsikoza inanmak lazım. Yine de bir ayırım gerekli: bir kısım insanların düşüncesi etraflarını yansıtan bir aynadır, onlar başkalarının kaydettiklerini bıkmadan tekrarlayan plakla gibidirler: ruhları yoktur, üstün zekalı hayvanlardan pek az daha mükemmel mekanizmalardır: dünyaları vücutlarıyla beraber yok olurlar. Bir kısım insanlarsa kendilerini aşarlar be kendilerini feda etmesini bilirler, bir fikre, bir davaya adarlar kendilerini, anıta, olaya, kitaba dönüşürler: ruhları ışık ve sevgi kaynağıdır: ruhları doğa gibi devamlı verimlidir ve doğa gibi ölümsüzdür. Bu ölümsüzlük tabii ki, beşeri olan her şey gibi, nisbi, ama yeterli ve teselli ediyor. Nende yalnızlık bizi ürkütüyor. Ürkütüyor, çünkü sonsuzluğun başlangıcı gibi geliyor bize ve sonsuzluğun karşısında kendimizi kolumuz kanadımız kırık ve bomboş hissediyoruz, öldükten sonrada yaşamak için tanıklar istiyoruz… çoğu hiçte orijinal olmayan bu düşüncelerle şu sayfaların bekaretini bozmak neye yarar? Kim beni okuyacak? Benzerlerime iletecek hiçbir önemli mesajım yok. Bir vahşi gibi yaşadım, herhangi biri gibi acı çektim. Hayatımda hiçbir fevkalade bir şey yok: önemsiz hayal kırıklıkları, gerçekleşmemiş rüyalar, yerine getirilmemiş projeler… işte 38 yılımın iyice sıkıcı ve hiç de ilginç olmayan hikayesi.”
__________________ DevLer Gibi EserLer Bırakmak için KaRıncaLar gibi ÇaLışmak Lazım... Bu mesaj en son " 15-06-2008 " tarihinde saat 01:33:23 itibariyle Fildişi_kulesi tarafından düzenlenmiştir... |
| | |
| | #3 |
![]() Giriş: 27 Mar 2007 Konum: Aksaray
Konular: 1155 Ziyaretçi Sayısı:3192 Teşekkürler: 1,538
683 Mesajına 2,447 Kere Teşekkür Edildi
İtibar Gücü: 23
İtibar Puanı : 7636 İtibar Düzeyi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ceza Puanı :0 | Teşekkürler fildişi kulesi...
__________________ ********************************* berdusum gönül bir aksam gel bana icim hazin hazin.. sorarlar derdin nedir?ASK derim bilmezler, berdus deyip gecerler.. berdusum gönül kimse bilmez derdim, dilimde bin vuslat.. sorarlar vuslat nedir ASK derim bilmezler, berdus deyip gecerler.. -Ekrem DÜZGÜNOĞLU- |
| | |
![]() |
| Yer imlesi |
| Etiketler |
| cemil, meriç, Ülke |
| Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|